Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na rurki z ciasta francuskiego.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32562
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 48
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 78
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 921
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 328
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32562
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 48
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 78
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 921
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 328
Składniki
Mąkę wsypać na stolnice, zrobić wgłębienie i dodać masło, śmietanę oraz sól. Wszystkie składniki razem dokładnie wyrabiamy. Formujemy kulę, zawijamy w folię i chłodzimy ok 10 minut w lodówce. Po schłodzeniu wałkujemy ciasto na grubość ok 1-2 milimetry o grubości 1,5-2 cm szerokości. Owijamy ciasto na rurki tak aby ciasto nachodziło na siebie, zaczynając od cieńszej strony rurki. Od kończ rurki zostawić ok 0,5 cm bez ciasta (łatwiej ściągać upieczone już rurki). Tak przygotowane rurki obtaczamy w cukrze i pieczemy ok 15 minut w temperaturze 190 stopni. Po wystudzeniu nadziewać ulubionym kremem. Ja użyłam kremu do karpatki.