Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rurki z bitą śmietaną
Polecam.
Odsłon: 968
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 129
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 88
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 21
Polecam.
Odsłon: 968
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 129
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 88
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 21
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto przełożyć do miski i szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez godzinę. Ciasto cienko rozwałkować i pociąć na pasy. Długość zależy od wielkości rurek jakie posiadacie. Zawijamy na foremki, Jak to zrobić zobaczycie w filmie poniżej. Nawiniętą rurkę jedną stroną zanurzamy w rozmąconym jajku a następnie tą samą stroną zanurzamy w cukrze. Rurki przekładamy na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia cukrem do góry. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy na złoty kolor ok. 20 minut. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno i na koniec dosypujemy partiami cukier puder. Gotowe rurki napełniamy kremem. Smacznego!