Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest chrupiące i idealnie komponuje się z puszystą bitą śmietaną. Całość tworzy pyszny deser dla dużych i małych. Polecam i zapraszam
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32555
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 48
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 73
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 912
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 327
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32555
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 48
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 73
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 912
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 327
Składniki
Składniki na ciasto dajemy do miski (masło powinno być miękkie) Zagniatamy ciasto, dajemy je do woreczka i wkładamy na około 30 minut do lodówki.
Foremki do rurek smarujemy lekko olejem by łatwiej było je ściągnąć. Bierzemy kawałek ciasta, podsypujemy lekko blat mąką i wałkujemy na duży i cienki placek. Następnie kroimy go na paski o szerokości około 2-3 cm. Bierzemy pasek ciasta i owijamy nim foremkę, zaczynając od węższego boku.
Następnie jedna stronę obtaczamy cukrem.
Takie rurki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy na złoty kolor w temp 200 stopni. Wyciągamy z piekarnika i delikatnie ściągamy rurki z foremek. I tak postępujemy z całym ciastem.
Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno i nadziewamy nią ostudzone rurki. Rurki przechowujemy w lodówce.