Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rurki twarogowe"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Margarynę, mąkę i twaróg zagnieć. Wstaw na godzinę do lodówki. Ciasto rozwałkuj, pokrój w paski, nawiń na natłuszczone rurki. Piecz 20 min w temp. 200°C. Ostudź.
Masa: żelatynę namocz w małej ilości wody. Zalej niewielką ilością wrzątku, rozpuść. Śmietanę ubij, dodając żelatynę. Wsyp masę śmietanową, zmiksuj na gładki krem.
Odstaw do stężenia. Masą napełnij rurki, skrop stopioną polewą czekoladową.
<strong>Przepis przysłała Małgorzata Zawadzka z Tarnowa Opolskiego.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie