Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rumiankowa babka"
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 285
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 285
Składniki
Drożdże rozetrzyj z łyżką cukru, ciepłym mlekiem, 2 łyżkami mąki, odstaw do wyrośnięcia. Rozczyn wymieszaj z mąką, dodaj żółtka utarte z cukrem, rozpuszczone i wystudzone masło, aromat. Ciasto wyrób drewnianą łyżką.
Natłuszczoną formę wypełnij do połowy ciastem, odstaw do wyrośnięcia. Piecz 50 minut w temp. 180° C.
Masę marcepanową podziel na części, wymieszaj z barwnikami. Z białej zrób płatki, z zielonej listki, a z różowej środek kwiatka.
CZAS: 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień