Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rumiane cząstki dyni na sałatce"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Składniki
Ryż opłucz na sitku, przesyp do garnka z posolonym wrzątkiem. Gotuj pod przykryciem ok. 20 minut, osącz. Dynię oczyść, pokrój na spore cząstki. Ułóż na blasze z piekarnika. Wymieszaj oliwę z łyżeczką cukru i łyżeczką soli. Skrop tym dynię. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz przez 25 minut.
Fasolę osącz na sitku. Dymki oczyść, drobno pokrój. Cebulkę obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej klarowane masło. Podsmaż na nim ryż. Dodaj dymki oraz cebulkę. Przypraw solą, pieprzem i cukrem. Potem dodaj fasolę oraz pestki dyni. Wlej ocet balsamiczny. Ew. ponownie przypraw solą i pieprzem.
Estragon opłucz, osusz, posiekaj. Wymieszaj z sałatką ryżową. Upieczone cząstki dyni skrop olejem dyniowym. Podawaj z sałatką.
ok. 45 minut, 1 porcja ok. 450 kcalŹródło: Tina