Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Do miski wsypać mąkę,wbić jaja,wsypać proszek,sodę i wymięszać,dodać zagotowany miód z resztą składników i wymięszać łyżką.
podzielić na trzy części,każdą wyłożyć na blachę z papierem do pieczenia i upiec trzy rumiane placki.około 10min.w 170''''C.
mleko zagotować( 3 szkl.) z cukrem,kaszę rozrobić w szklance mleka lub wody i wlać do gotującego się mleka,chwilkę pogotować i zdjąć z ognia.przykryć pokrywką na 5min.do ciepłej dać margarynę i wymięszać.
placki przełożyć masą a na wierzchu udekorować czekoladową polewą i wiórkami(ja nie miałam wiórków to dałam pokruszone migdały).