Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto które rozpływa się w ustach i chciało by się jeść i jeść...
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Składniki
Żółtka oddzielam od białek. Białka ubijam na sztywna piane z cukrem.
Do żółtek dodaje proszek do pieczenia mieszam powoli.(zeby nie bylo grudek)dodaje octu zrobi się biala piana, Biszkopt zacznie się podnosić. Dodaje piane z białek powoli mieszam i potem olej.
Powoli dodaje mąkę mieszam delikatnymi ruchami. Az zrobi się gładka masa. Wlewam na tortownice i piekę w temperaturze 160-170 C ok 55 min jak bedzie złoty kolor. wyciagam, gdy wystygnie przekrajam na pół.
Śmietana 2 smietany kremówki wrzucam do wysokiego naczynia miksuje gdy masa zrobi się gesta daje 3 łyzeczki cukru pudru i troche cytryny . Ubijam z 2 smietana fix Do śmietany wrzucam kawałki czekolady i owoce ( truskawki itp) Biszkopt nasączam wodą z cytryną z alkoholem i cukrem. Przekładam biszkopt powidłami lub drzemem pozniej smietana i przybieram owocami i czekoladą. Smacznego