Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe,do popołudniowej kawy lub herbaty.Można zrobić również z innymi owocami np brzoskwiniami,morelami,jabłkami.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 754
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1800
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 271
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 754
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1800
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 271
Składniki
Śliwki umyć,rozpołowić i usunąć pestki.Do miski wsypać przesianą mąkę,drożdże,sól i cukier.Wszystko wymieszać,dodać ciepłe mleko,masło i zagnieść gładkie ciasto.
Ciasto odstawić na ok 30 min by wyrosło,następnie zagnieść ponownie,rozwałkować na ok 1/2 cm grubości i wykroić kwadraty (u mnie ok 10x10).
Na środku każdego kwadratu ułożyć 3-4 połówki śliwek,zawinąć dokładnie przyciskając górny narożnik ciasta i odstawić na 30 min na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Po tym czasie każde ciastko posmarować wodą,włożyć do piekarnika do 200 st i piec 20-30 min.