Rożki z ciasta francuskiego z malinami

Rożki z ciasta francuskiego z malinami
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: HabibiChi
Rożki z malinami to świetna przekąska którą przygotujecie w 15 min. Polane lukrem i palce lizać.

Składniki

  • 1 opakowanie gotowego ciasta franuskiego
  • 100 g malin
  • 100g cukru pudru
  • 1-2 łyżki soku z cytryny

Przygotowanie

  1. Gotowe ciasto francuskie kroimy na 12 kwadratów a następnie wkładamy po 3-4 maliny i składamy na pół tak aby ciasto stworzyło trójkąt. Dociskamy mocno rogi i zagniatamy widelcem jak pierogi. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 195 stopni przez 15 minut.

  2. Do szklanki dodajemy cukier puder i stopniowo sok z cytryny do uzyskania lukru o gęstości jaką potrzebujemy. Jeśli chcecie uzyskać lukier mniej gęsty można dodać jeszcze łyżeczkę ciepłej wody. Wystudzone rożki polewamy gotowym lukrem.

Komentarze do przepisu (1)

bellamozzarella 12 lipca 2017
ale pychotki....i z malinami mniamm... ;-)
Składniki
  • 1 opakowanie gotowego ciasta franuskiego
  • 100 g malin
  • 100g cukru pudru
  • 1-2 łyżki soku z cytryny
Składniki