Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne na śniadanie lub deser
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 266
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 376
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 466
Polecam.
Odsłon: 827
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 266
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 376
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 466
Polecam.
Odsłon: 827
Składniki
Czekoladę dzielimy na tafelki, które kroimy lub łamiemy jeszcze na pół. Ciasto francuskie od razu po wyjęciu z lodówki dzielimy na cztery prostokąty, a następnie kroimy je po przekątnej na trójkąty. Na każdy trójkąt, po stronie podstawy układany kilka kawałków czekolady (2 -3 kawałki). Trójkąty zaczynamy zwijać od strony na której jest czekolada. Po zwinięciu lekko zginamy tworząc kształt rożków.
Rożki smarujemy wodą i posypujemy cukrem waniliowym. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 15 minut w 200 stopniach.
SMACZNEGO !!!