Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto idealne do kawki na mroźne zimowe dni.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 115
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 717
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 33
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 389
Polecam.
Odsłon: 456
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 115
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 717
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 33
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 389
Polecam.
Odsłon: 456
Składniki
Do miski wbić 5 całych jajek.
Dodać cukier i zmiksować.
Suche składniki: kakao, cynamon, kardamon, imbir, sodę oraz mąkę połączyć ze sobą i wymieszać.
Do zmiksowanych jajek z cukrem wlać olej i dalej miksować.
Do masy jajecznej dodawać partiami suche składniki i dalej miksować.
Do momentu powstania jednolitej masy.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na nią ciasto.
Gruszki obrać, wydrążyć środki, zostawić z ogonkami i powkładać w ciasto.
Gorzką czekoladę połamać na małe kostki i poukładać na cieście między gruszkami.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez około 50 minut do tzw. suchego patyczka.
Ostudzone ciasto oprószyć cukrem pudrem. Smacznego !