Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W chłodniejsze dobrze jest wzmocnić się imbirem, ja proponuję w ciasteczkach.
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 123
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 683
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 104
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 79
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 470
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 123
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 683
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 104
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 79
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 470
Składniki
Masło krótko ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy listki bazylii, jogurt i znowu ucieramy, ja wszystko robiłam w robocie kuchennym.
Potem dodajemy mąkę wymieszaną z sodą, pokrojony imbir, szczyptę soli, ucieramy na gładką masę.
Ciasto przekładamy na blat suto posypany mąką, chwilę wyrabiamy, potem wałkujemy ciasto na grubość 1-1,5 cm. Wycinamy dowolne kształty i przekładamy na blaszkę z papierem do pieczenia.
Ciasteczka możemy dowolnie ozdobić za pomocą przyrządów do dekoracji. Ciastka pieczemy w 180 C przez około 12 minut.