Róże z ciasta francuskiego

Róże z ciasta francuskiego
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: HabibiChi
Pyszne w sam raz na raz róże z jabłkami z ciasta francuskiego. Bardzo proste w przygotowaniu a jakże efektowne.

Składniki

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 4 małe czerwone jabłka
  • sok z dwóch cytryn
  • 3 łyżeczki cukru
  • marmolada jablkowa

Przygotowanie

  1. Jabłka dokładnie myjemy. Kroimy na pół i wykrawamy gniazda. Kroimy na paseczki o szerokości ok. 2 mm następnie do garna dodajemy wyciśnięty sok z cytryny oraz cukier i gotujemy do lekkiej miękkości jabłek.

  2. Ciasto francuskie kroimy na paseczki o szerokości ok. 10 cm i smarujemy delikatnie marmolada jabłkową. układamy plasterki jabłek tak aby delikatnie jeden nachodził na drugi. Całość rolujemy i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 210 stopni przez 20 minut.

Komentarze do przepisu (5)

Nevermore 10 grudnia 2017
Ja bym powiedział, że tylko 20 min. wystarczy na te pychotki, przynajmniej u nas ;)
Fajna, smaczna i szybka... Czytaj całość »
Ja bym powiedział, że tylko 20 min. wystarczy na te pychotki, przynajmniej u nas ;)
Fajna, smaczna i szybka przekąska, a wszystko co szybkie, to dla nas :D
Pycha :)
HabibiChi 11 grudnia 2017
Ja odkąd maleństwo jest z nami też bardzo doceniam szybkie przepisy :)
Nevermore 11 grudnia 2017
MY też doceniamy, to co szybkie, bo trójka dużej już młodzieży potrafi trochę zjeść, ale w piątkę zawsze... Czytaj całość »
MY też doceniamy, to co szybkie, bo trójka dużej już młodzieży potrafi trochę zjeść, ale w piątkę zawsze raźniej w kuchni xD
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 4 małe czerwone jabłka
  • sok z dwóch cytryn
  • 3 łyżeczki cukru
  • marmolada jablkowa
Składniki