Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karnawał dobiega końca więc jeszcze jest czas na pyszne róże karnawałowe idealne na ostatnie biesiadowanie ostatkowe . Przygotuj je z ulubionego przepisu na faworki . Polecam.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 247
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 247
Składniki
Mąkę wymieszaj z cukrem i solą , dodaj żółtka , spirytus i śmietanę . Zagnieść jednolite ciasto. Następnie ciasto połóż na stolnicę i zbijaj drewnianym wałkiem około 10 minut. Ciasto rozwałkuj cienko podsypując małą ilościà mąki. Z ciasta wycinaj krążki za pomocą szklanki, literatki i kieliszka. Krążki naciąć w kilku miejscach aby uformować płatki . Układać krążki jeden na drugim od największego do najmniejszego, tak aby nacięcia się nie stykały. Mocno ściśnij w środku aby krążki się zlepiły.
Róże smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor, wyjmuj łyżka cedzakową i odsącz na ręczniku papierowym . Gdy ostygną posyp cukrem pudrem . Na środku każdej róży nałóż trochę dżemu lub wiśnie . Smacznego.