Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rosołek z makaronem po 1. roku"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 146
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 297
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 146
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 297
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Składniki
Mięso umyj pod bieżącą wodą. Włóż je do 1 l lekko osolonej wody i gotuj przez około pół godziny.
Następnie do wywaru dodaj obraną oraz umytą włoszczyznę i gotuj, aż warzywa i mięso będą miękkie.
Wyjmij z zupy ugotowane mięso, a wywar przecedź przez sitko.
Oddzielnie ugotuj makaron. Jeśli nitki są długie, przed włożeniem do garnka pokrój lub połam je na mniejsze kawałki.
Porcję ugotowanego rosołu wlej na miseczkę, dodaj do niej makaron oraz pokrojoną w plasterki marchewkę. Całość posyp koperkiem.Źródło: Mam dziecko