Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z komosy ryżowej"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27446
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27446
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 180°C. Oddziel 12 dużych liści kapusty i odetnij stwardniałe końcówki. W dużym garnku zagotuj pół litra wody i blanszuj liście przez kilka minut.
Po wyjęciu opłucz pod zimną bieżącą wodą i osusz na ręczniku papierowym. Na rozgrzanym oleju podsmaż pokrojone cebulę i marchewkę. Ugotowaną komosę wymieszaj w misce z ziołami i przyprawami.
Dodaj podsmażoną cebulkę z marchewką. Farsz wykładaj łyżką na liście i zawijaj je. Następnie umieść w naczyniu żaroodpornym. Wymieszaj pomidory, wino i wodę. Zalej tym sosem gołąbki. Piecz przez 30 minut.
Czas przygotowania: 90 minut. Poziom: średniŹródło: TV14