Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z kapustą włoską"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 146
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 44
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 105
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 146
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 44
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 105
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj. Kapustę opłucz, liście drobno poszatkuj. W garnku rozgrzej masło. Zeszklij na nim połowę cebuli.
Dodaj kapustę, smaż kilka minut. Przypraw solą i pieprzem. Dolej 1/2 szklanki wody. Zagotuj, zmniejsz płomień i duś dalej pod przykryciem przez 10 minut.
Korniszony drobno posiekaj, wymieszaj z resztą cebuli oraz musztardą.
Posmaruj tym płaty mięsa. Zwiń w ruloniki. Każdą roladkę owiń plasterkiem boczku.
Na patelni rozgrzej olej. Ułóż roladki i zrumień ze wszystkich stron na dużym płomieniu. Oprósz solą oraz pieprzem. Podlej niecałą szklanką wody. Dolej winiak oraz powoli dodawaj śmietanę. Duś razem 5 minut.
Do roladek można dodać gotową zasmażkę, żeby zagęścić sos.
Gotowe roladki podawaj z pieczonymi ziemniakami oraz duszoną kapustą włoską z cebulką.
Czas: ok. 60 minut. Poziom: średni, porcje: 4,700 kcal/porcja.Źródło: Tele Tydzień