Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki z cukinii zapiekane z boczkiem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Cukinie umyć, przekroić wzdłuż i podzielić na trzy części. Obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszać z oliwą, przyprawami i suszonymi ziołami. Marynatą posmarować kawałki cukinii. Fetę pokroić w plastry, zanurzyć w marynacie.
Osączone plastry sera włożyć między kawałki cuknii, owinąć plastrami boczku, spiąć wykałaczkami.
Cukiniowe roladki rozłożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym 1 łyżką oliwy, zapiekać co najmniej kwadrans w piekarniku nagrzanym do 200°C. Gotowe danie przybrać świeżymi ziołami.
Roladki najlepiej będą smakowały podane na gorąco z ostrymi sosami lub czosnkowym sosem jogurtowym.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium