Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z cukinii z dwoma serami"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5598
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 387
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 88
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5598
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 387
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 88
Składniki
Umyte, osuszone cukinie kroimy wzdłuż na cienkie plastry i lekko grillujemy z obu stron. Plastry muszą być elastyczne, by móc je łatwo zwijać, jednak powinny zachować jędrność.
Ogórki kroimy w kosteczkę, pomidorki w ćwiartki, a obrane cebulki cukrowe w piórka. Serek naturalny mieszamy z obranym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekanym drobno koperkiem.
Osączoną z zalewy fetę kroimy w kosteczkę. Wystudzone plastry cukinii lekko przyprawiamy solą i pieprzem, po czym smarujemy cienko serkiem naturalnym. Posypujemy warzywami, fetą i rukolą. Rolujemy i układamy na półmisku.
Gotowe roladki polewamy oliwą i octem balsamicznym. Jeśli trzeba, doprawiamy solą i pieprzem. Przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki, aby lekko stężały.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji około 2,20 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 193 kcal. Białko 11 g/Tłuszcz 16 g/Węglowodany 14 g.Źródło: Rewia