Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowy serowo owocowy deser.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 125
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1057
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 514
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 48
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 125
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1057
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 514
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 48
Składniki
Margarynę ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy jajka, budyń w proszku, startą skórkę z cytryny i rum - miksujemy. Dodajemy twaróg rozbity widelcem - całość dokładnie mieszamy. Maliny płuczemy i zostawiamy by obciekły z wody.
Na ciasto francuskie wykładamy masę serową (2 ciasta - 2 rolady) - zostawiając po kilka centymetrów z każdej strony bez masy, by przy zwijaniu masa nie wyciekała, a brzegi dobrze się złączyły. Na masie układamy maliny. Krótsze boki zawijamy do środka, a następnie dłuższe boki łączymy ze sobą i dobrze sklejamy. Wierzch rolady smarujemy białkiem. Pieczemy w 200-210 stopniach 25-30 minut - aż wierzch zrobi się złotobrązowy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem i malinami.