Rolada z matchą

Rolada z matchą
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
tanie
Ta rolada zawsze się udaje, smakuje wybornie.

Składniki

  • Składniki na ciasto:
  • Mąka pszenna 90 gram
  • Cukier 180 gram
  • Jajka 4 szt.
  • Matcha 2-3 łyżki
  • Mleko 3 łyżki
  • Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • Składniki na masę:
  • Śnieżka 2 opakowania
  • Galaretka agrestowa 2 opakowania
  • Woda przegotowana ½ szklanki
  • Mleko do śnieżki
  • cukier puder do posypki

Przygotowanie

  1. Wykonanie ciasta:
    Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę, dodać mąkę i proszek do pieczenia i dobrze ponownie zmiksować. Następnie dodać matchę rozpuszczoną w mleku. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, przelać przygotowane ciasto i piec w temperaturze 200 stopni około 15 minut. Po upieczeniu zwinąć ciasto w roladę i pozostawić do ostygnięcia.
    Wykonanie masy i składanie rolady:
    Galaretki rozpuścić w ½ litrze przegotowanej wody i pozostawić do ostygnięcia. Śnieżki ubić zgodnie z opisem na opakowaniu, dodać ostudzoną galaretkę i dokładnie ubić .Ostudzone ciasto ostrożnie rozwinąć, posmarować przygotowaną masą i ponownie zwinąć w rulon, i szczelne zawinąć folią i odstawić do lodówki najlepiej do następnego dnia. SMACZNEGO.

Komentarze do przepisu (1)

smaker 02 sierpnia
Gratulujemy świetnego pomysłu!
Składniki
  • Składniki na ciasto:
  • Mąka pszenna 90 gram
  • Cukier 180 gram
  • Jajka 4 szt.
  • Matcha 2-3 łyżki
  • Mleko 3 łyżki
  • Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • Składniki na masę:
  • Śnieżka 2 opakowania
  • Galaretka agrestowa 2 opakowania
  • Woda przegotowana ½ szklanki
  • Mleko do śnieżki
  • cukier puder do posypki
Składniki