Rolada owocowa

Przepis dnia 2008-12-19
Rolada owocowa
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: jaolowiecki
Idwalna do kawy z przyjaciolkami,ktore sa wlasnie na diecie

Składniki

Przygotowanie

  1. Ucieram jajka z 10 dkg. cukru i sola na puszysta mase.Delikatnie dodaje maki z proszkiem do pieczenia.Przekladam do szerokiej formy na papier i do pieca 180 °C 13 min.(nie wybieram termoobiegu do pieczenia biszkoptu)Upieczony biszkopt przekladam na sciereczke posypana cukrem i zwijam w rulon. Masa:Miksuje rozmrozone owoce,dodaje jogurt rozpuszczona zelatyne,ubita smietane z 5 dkg.cukru.Rozwijam wystudzony biszkopt i nakladam mase.Ponownie zwijam i posypuje cukrem pudrem. Wybiera za kazdym razem inna mieszanke owocow.

Komentarze do przepisu (1)

hannie 03 stycznia 2009
Bardzo dobra i malokaloryczna-pölecam!
Składniki
Składniki