Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostały mi białka z pączków,jakoś szkoda wyrzucić,w kuchni nic nie może się zmarnować.Więc na szybko powstała ta rolada,którą serdecznie polecam:)
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 205
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 37
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3294
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 205
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 37
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3294
Składniki
Białka ubić na sztywno.Dodać cukier i dalej ubijać.Pod koniec dodać ocet i mąkę ziemniaczaną,wymieszać delikatnie szpatułką. Na blachę z piekarnika dać papier do pieczenia,na papier wyłożyć pianę i wyrównać. Dać do nagrzanego piekarnika do 160st.i piec góra-dół 25min. Po upieczeniu wyjąć na ściereczkę i zwinąć. Masło utrzeć z cukrem pudrem.Dodać zimną zaparzoną kawę w odrobinie wody.Miksować. Pod koniec wlewać po odrobinie rumu cały czas miksować aż cały alkohol dodamy. Ciasto białkowe rozwinąć,posmarować masą,zawinąć i dać w chłodne miejsce do zastygnięcia. Posypać po wierzchu kakao. Przed krojeniem nóż zamaczać w gorącej wodzie.
Smacznego życzę!