Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka rolada smakiem przypominająca batonik Bounty.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 14
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 720
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 14
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 720
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
Herbatniki miksujemy w malakserze.
Zmiksowane herbatniki, rozpuszczone kakao, masło, cukier oraz ewentualnie mleko zagniatamy na elastyczne ciasto.
Ciasto kakaowe wałkujemy na cienki prostokąt, aby ciasto ładnie nam się rozwałkowało należy ułożyć je na papierze do pieczenia i wałkować też przez papier.
Masło, wiórki i cukier puder miksujemy na gładki krem. Krem rozsmarowujemy na masie kakaowej. Całość zwijamy w roladę. Owijamy ciasno folią spożywczą. Odkładamy do lodówki najlepiej na całą noc. Zastygniętą roladą kroimy ostrym nożem na cienkie kawałki.