Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zawitała do Nas szybka w przygotowaniu rolada kokosowa. Sam czas przygotowania jest na prawdę krótki jednak nasz rolada musi swoje odleżeć w lodówce. Kolejna myślę zaleta przygotowania rolady to nie pieczenie. Zresztą za chwilę sami się przekonacie
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 67
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 72
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 67
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 72
Składniki
W mały garnku podgrzewamy ok. 30 g masła, mleko, 1/4 szklanki cukru i kakao. W między czasie rozdrabniamy herbatniki. Następnie do rozdrobnionych ciastek wlewamy nasze podgrzane mleko z dodatkami i wyrabiamy na jednolitą masę.
Do robota kuchennego lub miski dodajemy resztę masła i cukru. Ucieramy na jednolitą puszystą masę. Następnie dodajemy wiórki kokosowe i ponownie miksujemy.
Teraz czas na składanie naszej rolady. Na papier do pieczenia wykładamy masę kakaową i przykrywamy ją drugim kawałkiem papieru. Następnie rozwałkowujemy na prostokąt ( powinien być cienki ). To samo robi z masą kokosową. Następnie masę czekoladową przekładamy na kokosową, dociskamy i za pomocą papieru formujemy roladę.
Całość wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc. I nasza rolada kokosowa gotowa! Smacznego!!