Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy przepis na smaczne ciasto do kawki.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4822
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 949
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 232
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4822
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 949
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 232
Składniki
Wykonanie: Jabłka obrać, pokroić w plasterki i ułożyć rzędami na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypanej bułką tartą. Następnie posypać cynamonem wymieszanym z cukrem waniliowym i zalać ciastem biszkoptowym.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 25 minut. Po upieczeniu jeszcze ciepły placek zwinąć w rulon, zawinąć w ściereczkę i ostudzić. Galaretkę zalać 1 szklaną wrzątku, dokładnie wymieszać i lekko tężejącą wyłożyć delikatnie rozłożone ciasto, po czym ponownie zwinąć w rulon. Posypać cukrem pudrem i wstawić do lodówki do schłodzenia. Kroić w grubsze plastry i podawać.