Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladę robi się w miarę szybko i równie szybko zjada. Jest pyszna i efektownie się prezentuje na stole. Można ją przyrządzić na co dzień do kawy ale i od święta będzie dobrym wyborem. Krem można wzbogacić owocami. Ja użyłam borówek amerykańskich, które już można dostać w supermarketach. Smakowity deser, który u nas zniknął tak szybko, że ledwo zdążyłam zrobić zdjęcie.
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 19
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23692
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20258
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 19
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23692
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20258
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem na najwyższych obrotach aż do uzyskania puszystej masy ( ok 7-8 min )
Mąkę , kakao i proszek mieszamy i przesiewamy
Do ubitych jajek dosypujemy partiami suche składniki miksując na wolnych obrotach do połączenia składników
Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni
Dużą blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia
Na blachę wylewamy ciasto i równomiernie rozprowadzamy za pomocą łopatki
Wkładamy na ok 12-15 minut do piekarnika
Po upieczeniu ciasto wyjmujemy z piekarnika i przekładamy na dużą ścierkę kuchenną tak, aby papier znalazł się na górze. Papier delikatnie zdejmujemy z ciasta
Ciasto zawijamy luźno w ścierkę po dłuższym boku jak roladę i zostawiamy do ostygnięcia
Gdy ciasto wystygnie przygotowujemy masę: mocno schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan-fixem na sztywno