Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 83
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 192
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7982
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 83
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 192
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7982
Składniki
Blachę o wymiarach 20x30 wyłożyć papierem.Czekoladę pokruszyć do rondelka dodać wodę i stopić na małym ogniu.Wystudzić.
Żółtka ubić z cukrem na jasną puszystą masę ,dodać stopioną czekoladę ,rodzynki i orzechy wymieszać.
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. 1/4 ubitych białek dodać do masy czekoladowej wymieszać,potem dodać resztę białek szybko połączyć.Wylać masę na blaszkę i piec ok 25 minut w temp 180 stopni
Upieczone ciasto wystudzić ,ubić śmietankę posmarować ciasto i zwinąć roladę.Posypać cukrem pudrem.Przed podaniem dobrze schłodzić!