Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne drożdżowe rogaliki dobre zarówno do kawki, ale także jako słodka przekąska :)
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 508
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1360
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 377
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 508
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1360
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 377
Składniki
Drożdże wymieszać z brązowym cukrem. Następnie wlać wodę i tyle maki, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Pozostawić na ok. 10 min. Potem dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
W tym czasie owoce obrane i pokrojone w kostkę usmażyć z dodatkiem miodu. Gotowe ciasto podzielić na dwie części. Rozwałkować i pokroić na 8 trójkątów. Na brzeg każdego kłaść nadzienie.
Zwinąć rogaliki i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. przed włożeniem do piekarnika posmarować żółtkiem roztrzepanym z mlekiem. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 25-30 min. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem. Smacznego!