Rogaliki z marmoladą

Rogaliki z marmoladą
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Coś słodkiego na szybko , w kilka minut.

Składniki

  • Ciasto francuskie - 300 g
  • Marmolada - słoiczek - 270 g
  • Płatki migdałowe
  • Jajko kurze - 1 szt.

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie dzielimy na 18 porcji , na każdą nakładamy 1 łyżeczkę marmolady i kilka płatków migdałowych.

  2. Składamy i formujemy rogalika.

  3. Z pozostałymi robimy tak samo. Zrobione układamy w blaszce do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Jajko roztrzepujemy i smarujemy rogaliki. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy 20 minut, aż będą rogaliki dobrze rumiane.

Składniki
  • Ciasto francuskie - 300 g
  • Marmolada - słoiczek - 270 g
  • Płatki migdałowe
  • Jajko kurze - 1 szt.
Składniki