Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2641
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 320
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 143
Polecam.
Odsłon: 193
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3265
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2641
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 320
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 143
Polecam.
Odsłon: 193
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3265
Składniki
Do miski wsypać mąkę, dodać margarynę, śmietanę, cukier i sól. Na śmietanę pokruszyć drożdże, zostawić na kilka minut aż się rozpuszczą. Zagnieść ciasto i podzielić na 3 części. Każdą część rozwałkowywać na cienki placek (2-3 mm), starając się aby był w miarę okrągły. Wycinać trójkąty ostrym nożem, zaczynając od środka w kierunku brzegów placka. Na najszerszą część trójkąta nakładamy pół łyżeczki marmolady i zwijamy rogalik w kierunku środka od najszerszej części do wierzchołka. Układamy na blasze zachowując odpowiednie odstępy, bo rogaliki rosną dość sporo. Przed włożeniem do piekarnika smarujemy je wodą lub roztrzepanym białkiem. Pieczemy do zrumienienia (ok. 20 min.) w temp. 250 stopni.