Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie rogaliki z ciasta francuskiego. Można je nadziewać z różnymi dodatkami i zawsze smakują pyszne i szybko znikają z talerzy bo na jednym się nie kończy. Moje dzisiaj przygotowałam z 2 rodzajami dżemów. Wyszły pyszne. Polecam
papier do pieczenia, nóż, łyżeczka, blaszka,
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 68
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 68
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć pokroić w trójkąty. Na każdy trójkąt nałożyć po łyżeczce lub więcej dżemu wiśniowego lub jagodowego, następnie zwinąć w rogalik zaczynając od szerokiej strony a kończąc na wąskiej. Ułożyć w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, każdy posmarować rozbełtanym jajkiem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec od 15 - 20 minut. Smacznego
Rogaliki gotowe.