Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cóż dodać? Sama nazwa pachnie tak błogo... :)
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 192
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 422
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 457
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 192
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 422
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 457
Składniki
Drożdże łączymy z ciepłą śmietaną, połową cukru i 100 g mąki. Zostawiamy do wyrośnięcia. Żółtka ucieramy z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym. Gdy mieszanina drożdżowa wyrośnie, dodajemy resztę mąki, żółtka z cukrem i szczyptę soli. Mieszamy i dodajemy masło, dokładnie wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy je na grubość ok. 5 mm i kroimy na 8 trójkątów. Na każdy z nich kładziemy łyżeczkę nutelli i zwijamy od boku do wierzchołka. Układamy na blasze zgrabne rogaliki i smarujemy białkiem. Pieczemy ok. 20 min w temperaturze 200 stopni. Pycha :)