Rogaliki z ciasta francuskiego

Rogaliki z ciasta francuskiego
> > 6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: kasix
Szybkie danie, łatwe do zrobienia, nie sycące.

Składniki

  • ciasto francuskie
  • 1 jajko
  • cukier
  • dżem

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie pokrój na kształt prostokątów, po czym krojąc zrób z nich 2 trójkąty.

  2. Weź łyżeczkę dżemu i połóż ją na środek trójkącika.

  3. Dwa wierzchołki trójkąta złóż, i zacznij zwijać w kierunku ostatniego wierzchołka.

  4. Na blaszce połóż rogaliki, nasmaruj jajkiem, posyp cukrem, piecz w 200 stopniach celsjusza przez 10-15 min aż się zarumienią.

Składniki
  • ciasto francuskie
  • 1 jajko
  • cukier
  • dżem
Składniki