Rogaliki z ciasta francuskiego

Rogaliki z ciasta francuskiego
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: monialubi
Na szybko do kawy, do szkoły, do pracy.

Składniki

  • 2x250g świeżego ciasta francuskiego (2 opakowania)
  • 1 roztrzepane jajko
  • krem migdałowy
  • płatki migdałowe
  • dżem truskawkowy
  • mus kokosowy
  • wiórki kokosowe

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie wyjąć z lodówki na 10-15 minut przed rozpoczęciem przygotowywania rogalików.
    Piekarnik nagrzać do 200 stopni.

  2. Rozwinąć obydwa blaty ciasta. Z każdego wyciąć po 6 trójkątów. Na 6 trójkątów nałożyć łyżkę kremu migdałowego. Zawinąć rogaliki.
    Na pozostałe 6 trójkątów nałożyć po łyżce dżemu i musu kokosowego. Zawinąć rogaliki. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

  3. Rogaliki posmarować jajkiem, posypać migdałami (z kremem) i wiórkami (z dżemem). Piec 25-30 minut.


    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (1)

Jagoda50 12 listopada 2016
Pysznie wygladaja ,zapraszają do jedzenia.
Składniki
  • 2x250g świeżego ciasta francuskiego (2 opakowania)
  • 1 roztrzepane jajko
  • krem migdałowy
  • płatki migdałowe
  • dżem truskawkowy
  • mus kokosowy
  • wiórki kokosowe
Składniki