Rogaliki waniliowe

Rogaliki waniliowe
> > 6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: tatiana
Pyszne rogaliki waniliowe.

Składniki

  • migdaly, 100dag
  • maka pszenna, 280 dag
  • cukier waniliowy, 4 lyzeczki
  • zimne maslo, 200dag
  • cukier, 50dag

Przygotowanie

  1. Migdaly sparzyc wrzatkiem,obrac ze skory,zemlec.Szybko zagniesc ciasto z maki cukru waniliowego,zimnego masla pokrojonego w kawalki,migdalow i cukru. Formowac waleczki o grubosci olowka i dlugosci 5 cm. w ksztalcie rogalikow. Ciasteczka ukladac na blasze wylozonej papierem do pieczenia. Piec w tem.140 st ok 10-15 min.

Komentarze do przepisu (1)

gaja11 14 kwietnia 2018
Na pewno smaczne, na zdjęciu wyglądają kruche, delikatne. Tylko ułożenie na talerzu jak dla mnie, nie fortunne,... Czytaj całość »
Na pewno smaczne, na zdjęciu wyglądają kruche, delikatne. Tylko ułożenie na talerzu jak dla mnie, nie fortunne, nie zachęca :))
Składniki
  • migdaly, 100dag
  • maka pszenna, 280 dag
  • cukier waniliowy, 4 lyzeczki
  • zimne maslo, 200dag
  • cukier, 50dag
Składniki