Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smalec jest w ogóle nie wyczuwalny i dodaje ciastkom kruchości. Polecam :-)
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2117
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 461
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 134
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 557
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 85
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2117
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 461
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 134
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 557
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 85
Składniki
Z podanych składników zagnieść jednolite i gładkie ciasto. Gotowe ciasto na rogaliki podzielić na 3-4 części i każą rozwałkować na okrągły placek. Każdy okrąg podzielić na osiem części. U podstawy każdego trójkąta nałożyć łyżeczkę marmolady a następnie całość zawinąć, tworząc rogalik. Gotowe rogaliki układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 10 – 12 w temperaturze 180 stopni C do momentu aż się zarumienią. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.