Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne rogaliki, nie trzeba czekać na wyrośnięcie drożdży, przepis dziecinnie prosty:-)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Wszystkie składniki oprócz oczywiście marmolady którą będziemy nadziewać ciasteczka zagniatamy na gładkie ciasto odrywające się od rąk (w razie potrzeby trzeba dosypać mąki). Wałkujemy dosyć cienka na kształt koła wielkości talerza, dzielimy na 8 kawałków jak tort. Powstaną trójkąty na podstawie których kładziemy marmolade i zwijamy tworząc rogalik. Pieczemy w temp. ok 200^C ok 10 minut (zyby wyrosły i się zarumieniły). Wystudzone posypujemy cukrem pudrem:-)