Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1325
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5127
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 184
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 307
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1325
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5127
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 184
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 307
Składniki
Rodzynki zalać rumem i zostawić najlepiej na noc. Upiec 1 jasny i 1 ciemny biszkopt.
Kawę zalać wrzątkiem, wystudzić. Z mleka, cukru, żółtek, mąki ugotować budyń, wystudzić. Masło utrzeć, dodać przestudzony budyń i do smaku dodawać zimną kawę.
W kąpieli wodnej rozpuścić białą czekoladę, wystudzić. Mocno schłodzoną śmietankę ubić, na końcu dać zimną czekoladę i kokos
Czekolady wraz z mlekiem rozpuścić, dodać rodzynki bez rumu
Przełożenie ciasta:Biszkopt ciemny, połowa dżemu, biała masa, jasny biszkopt, dżem, ciemna masa, polewa rodzynkowa.