Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lato to pora na ciasta z owocami a ja dla odmiany proponuję rodzynkowiec, słodki, wilgotny, o lekkim smaku alkoholu, ciasto idealne, zachecam
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 57
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 181
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 106
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 57
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 181
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 106
Składniki
1. na biszkopt: oddzielić żółtka od białek, białka ubic na sztywno, dodać żółtka i cukier, chwilę ubijać, dodac mąkę przesianą z kakao i proszkiem do pieczenia oraz wodę, olej i ocet, delikatnie wymieszać, przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, piec ok 35 min w 180 st, wystudzic, 2. rodzynki zalać wódką, odstawić na noc do nasączenia, 3. na krem: wymieszać obie mąki z cukrem, rozprowadzić 1 szkl mleka, drugą szkl mleka zagotować, wlać rozrobioną mąke, ugotować budyń, wystudzić, utrzeć masło, dodawać po łyzce budyniu, utrzeć krem, doprawic olejkiem, można dodać trochę soku z cytryny, 4. rodzynki odcedzić, czekolady połamać, dodać mleko, rozpuścić na parze, 5. biszkopt przekroić, ( można nasączyć lekko alkoholem w ktorym moczyły sie rodzynki), posmarować dżemem, a nastepnie kremem ( odłozyć 3 łyzki kremu na wierzch), przykryć drugim plackiem, posmarować kremem, rozłożyć rodzynki, polać roztopioną czekoladą, odstawić do schłodzenia smacznego