Rewelacyjny spód do tortu czekoladowy

Rewelacyjny spód do tortu czekoladowy
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Rewelacyjny spód do tortu,polecam!Jest pieczony z olejem dlatego zostaje wilgotny w srodku,nie kruszy sie i jest latwiej do przekrojenia niz tradycjonalny biszkopt!

Składniki

  • Srednica tortownicy 22-26 cm
  • 5 jajek,220g cukru,waniliowy ekstrakt
  • 220ml oleju,220ml mleka,265g maki 35g gorzkiego kakao,2 kopiaste lyzeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie

  1. Jajka,cukier i wanilie ubijamy ok 8 min.na puszysta mase .Dodajemy olej i mleko i mieszamy dalej.Nastepnie dodajemy make ,kakao i proszek do pieczenia,przesiany i mieszamy tylko do polaczenia skladników.

  2. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 175-180 stopni góra/dól przez ok.55 min.lub do suchego patyczka.
    Nastepnie zostawic na pare minut do ostygniecia ,wyjac z rantu ,przewrócic ciasto do góry nogami i zostawic do calkowitego ostygniecia.
    Spód do tortu przygotowac conajmniej dzien wczesniej.

    SMACZNEGO!

Składniki
  • Srednica tortownicy 22-26 cm
  • 5 jajek,220g cukru,waniliowy ekstrakt
  • 220ml oleju,220ml mleka,265g maki 35g gorzkiego kakao,2 kopiaste lyzeczki proszku do pieczenia
Składniki