Razowiec królewski

Razowiec królewski
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
Słodki i smaczny placek dla łasuchów słodkości.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wykonanie masy:

    Miękkie masło utrzeć z nutellą i połączyć z wymoczonymi wcześniej rodzynkami w likierze.

    Wykonanie:
    Żółtaka utrzeć z cukrem, natomiast z białek ubić pianę z jedną łyżeczką cukru. Na utarte żółtka wyłożyć pianę ,zmielony chleb razowy, kawę proszek i cynamon- całość wymieszać. Tortownicę wysmarować tłuszczem, posypać obficie wiórkami i wlać ciasto. Piec w temperaturze 170 przez 20 minut. Po ostudzeniu placek przekroić i przełożyć masą z rodzynkami. Wierzch placka zalać galaretką z żurawiną rozpuszczoną w ½ litra wody (lekko ściętą) Ponownie wstawić do lodówki na około 1 godzinę.

Składniki
Składniki