Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Razowe pierogi z rybą"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1178
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 130
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1178
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 130
Składniki
Farsz: łososia posól. Rybę gotuj na parze przez 10 minut (ew. piecz przez 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 oC). Następnie zdejmij skórę i rozdrobnij widelcem na mniejsze kawałki.
Cytrynę i pomarańczę sparz, polej wrzątkiem, potem otrzyj skórkę (bez białej wewnętrznej warstwy).
Rybę wymieszaj ze skórką z cytrusów i natką. Wbij jajko, wlej oliwę. Farsz przypraw solą, pieprzem oraz gałką.
na ciasto zagnieć. Cienko je rozwałkuj. Szklanką wytnij kółeczka. Nałóż na nie po porcji nadzienia rybnego. Zlep, formując ładne brzegi.
Wrzuć na posolony wrzątek i gotuj ok. 5 min od momentu wypłynięcia. Tak przygotowane pierogi świetnie smakują polane sosem miętowym i posypane parmezanem.
<strong>Poleca Liber - Marcin Piotrowski</strong>Źródło: Naj