Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobrze znane wszystkim raffaello na krakersach przełamane nutką kwaśnego dżemu z aronii (myślę, że dżem z porzeczek też by się sprawdził). Pycha
Polecam.
Odsłon: 959
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 120
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 69
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 17
Polecam.
Odsłon: 959
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 120
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 69
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 17
Składniki
Z litra mleka odlać 1,5 szklanki i w niej rozmieszać 2 budynie. Resztę mleka zagotować i ugotować budyń. Odstawić do ostudzenia. Miękkie masło ucierać mikserem przez kilka minut, następnie łyżka po łyżce dodawać budyń. Sprawdzić słodkość masy, w razie potrzeby dosłodzić cukrem pudrem. Następnie dodać połowę naszych wiórków kokosowych, wymieszać łyżką.
Prostokątną blachę wyłożyć papierem do pieczenia, układać krakersy. U mnie blacha była duża i były 2 warstwy krakersów, przy mniejszej blaszce będą 3 warstwy ( jak kto lubi). Ułożyć krakersy, na to rozsmarować gdzieniegdzie dżem,na to warstwa kokosowego budyniu. Następnie znów warstwa krakersów, dżem i znów budyń. Wyrównać. Na patelni przyrumienić (bez tłuszczu) wiórki kokosowe, wystudzić, posypać wierzch ciasta. Blachę wstawić do lodówki na co najmniej kilka godzin. Smacznego!