Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie i mocno kokosowe ciasto bez pieczenia
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 104
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 32
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 181
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 104
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 32
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 181
Składniki
Żółtka miksujemy z cukrem wanilinowym, 100 ml mleka i obiema mąkami. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem do jego rozpuszczenia a następnie dodajemy masę jajeczną i mieszamy energicznie aż powstanie gęsty budyń, zdejmujemy z ognia. Ostudzamy masę.
Masło kroimy w kosteczkę i ucieramy. Następnie miksujemy dodają stopniowo przestudzony budyń. Wsypujemy wiórki kokosowe (3/4 opakowania) i krótko miksujemy.
Blachę o wymiarach 24x24cm wykładamy papierem do pieczenia bądź folią aluminiową wraz z bokami. Układamy krakersy a następnie 1/3 masy i tak trzy warstwy. Na ostatnią warstwę z kremem sypiemy pozostałe wiórki kokosowe oraz migdały. Schładzamy w lodówce m.in. 3 godziny.