Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis łatwy i szybki. Na pewno efektowne połączenie wiórków kokosowych, masy budyniowej i krakersów. Polecam !
Polecam.
Odsłon: 118
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 685
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2180
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1486
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 188
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 624
Polecam.
Odsłon: 118
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 685
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2180
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1486
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 188
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 624
Składniki
400 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W 200 ml zimnego mleka rozpuszczamy budyń , mąkę oraz żółtka. Do gotującego się mleka dodajemy zimne mleko. Gotujemy do momentu powstania gęstego budyniu. Studzimy. Miękkie masło ucieramy. Dodajemy partiami zimny budyń. Do utartej masy budyniowej dodajemy wiórki kokosowe. Układamy krakersy. Na krakersach układamy 1/3 masy kokosowej. Na masę kokosową układamy drugą warstwę krakersów. Na krakersy układamy kolejną warstwę masy kokosowej, na którą układamy trzecią warstwę krakersów. Na krakersach smarujemy ostatnią pozostałą masę kokosową. Ciasto najlepiej smakuje następnego dnia, gdy spędzi całą noc w lodówce.