Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwa rodzaje pysznych i łatwych do przyrządzenia zdrowych słodyczy! Wszystko bez dodatku cukru!
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 763
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1808
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 235
Polecam.
Odsłon: 283
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 763
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1808
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 235
Polecam.
Odsłon: 283
Składniki
Kaszę musimy wypłukać w ciepłej i zimnej wodzie. Następnie gotujemy ją w dwóch szklankach mleka roślinnego (proporcja zawsze 2 do 1) aż wchłonie całe mleko. Od czasu do czasu musimy kaszę zamieszać. Dodajemy miód, masło i wiórki kokosowe. Wszystko mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Formujemy kulki i obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Jeśli chcemy zrobić trochę "kakaowych" to proponuję do połowy masy dodać jedną łyżkę karobu. Zapraszam do obejrzenia filmu, w którym pokazuję jak przygotować te pyszności krok po kroku. Link znajduje się powyżej. Smacznego! :)