Rafaello- szybkie ciasto bez pieczenia

Rafaello- szybkie ciasto bez pieczenia
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: EWAM45
Ciasto szybkie. Potrzeba chwili, nie wymaga specjalnych uzdolnień.

Składniki

  • 2,5 szklanki mleka
  • 300 g. wiórek kokosowych
  • 1 czekolada biała
  • 3 duże opakowania herbatników
  • 2 łyżki maki pszennej
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • cukier waniliowy
  • 1/2 szklanki cukru
  • 3 zółtka
  • 1 margaryna

Przygotowanie

  1. 2 szklanki mleka zagotować dodać cukier waniliowy i cukier kryształ.

    Żółtka roztrzepać z mąką i mlekiem. Wlać do gorącego mleka zagotować.

    Wymieszać zdjąć z ognia. Dodać startą białą czekoladę, margarynę- zmiksować.

    Dodać wiórki - wymieszać. Gotowe.

    Na blaszce układać ciastka, przekładać masą.

    Po wierzchu, lekko posmarować masą i posypać wiórkami.

Komentarze do przepisu (1)

BEATA1978 16 grudnia 2014
uwielbiam to ciasto :)
Składniki
  • 2,5 szklanki mleka
  • 300 g. wiórek kokosowych
  • 1 czekolada biała
  • 3 duże opakowania herbatników
  • 2 łyżki maki pszennej
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • cukier waniliowy
  • 1/2 szklanki cukru
  • 3 zółtka
  • 1 margaryna
Składniki