Rafaello na Krakersach.

Rafaello na Krakersach.
> > 6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Łatwe i przyjemne,bez pieczenia.

Składniki

  • Blaszka 24x24 cm
  • 3 szkl.mleka
  • kostka Kasi
  • 3\4 szkl.cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • paczka wiórek kokosowych 200 g
  • płatki migdałowe na wierzch
  • 1,5 paczki krakersów

Przygotowanie

  1. Odlewamy niepełną szkl.mleka,resztę zagotowujemy z cukrem,cukrem waniliowym i wiórkami(odsypujemy z paczki trochę do posypania na wierzch).
    W odlanym mleku mieszamy mąkę pszenną i ziemniaczaną,wlewamy do gotującego się mleka ciągłe mieszając,aby nie zrobiły się grudki,następnie dodajemy kostkę Kasi,pokrojoną na mniejsze kawałki,i dokładnie mieszamy do połączenia.Zdejmujemy z palnika,blaszkę 24x24 cm wykładamy papierem do pieczenia,i na spodzie układamy pierwszą warstwę krakersów,na krakersy wylewamy część budyniu,rozsmarowujemy równo i nakładamy kolejną warstwę krakersów,i tak jeszcze 2 razy,wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi i płatkami migdałów,po przestygnięciu wstawiamy do lodówki,najlepsze następnego dnia;-)

Składniki
  • Blaszka 24x24 cm
  • 3 szkl.mleka
  • kostka Kasi
  • 3\4 szkl.cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • paczka wiórek kokosowych 200 g
  • płatki migdałowe na wierzch
  • 1,5 paczki krakersów
Składniki